Alphabeat – The Beat Is …

alphabeat_the-beat-is.jpg‘Zeg collega, zal ik eens wat muziek opzetten? Ik mag voor File Under iets nieuws beluisteren.’
‘Sure. Wat is het voor iets?’
‘Nou, dit is de tweede plaat van Alphabeat. Je weet wel, die Deens-Londense popband die in 2008 een gigantische hit had met “Fascination”. Het is een beetje gay, maar ik draai het nog regelmatig als dj ‘s nachts om een uur of twee. Werkt altijd, fijn nummer. Ik heb nu een digitale promo van hun tweede plaat, maar het is voor het eerst een online player die zwaar onder de DRM zit. Ik ben eigenlijk alleen al benieuwd of dat een beetje werkt.”
‘”Fascination” ken ik wel geloof ik. Maarre, wat je nu hebt aanstaan klinkt eigenlijk meer als de Spice Girls met wat meer electro.’
‘Ja, het is wel retecommercieel he? Pop in top 40-stijl. Het klinkt eerder glad dan vrolijk. En dat maakte Fascination nou juist zo leuk…’
‘Hmm, dit is nog het beste tot nu toe. Hoe heet dit?’
‘Even zien… “DJ”. Joaaaah, wel aardig. Maar ook wel weer dertien in een dozijn.’
(drie minuten later) ‘Man, dit soort muziek playbackte ik in groep acht! Het is wel héél erg nineties. Een decennium te laat, dit, misschien wel twee. De intro’s zijn soms nog wel hoopvol, maar de refreintjes doen me niks. Komt de single zometeen nog?’
‘Uh, die is al geweest, helaas… Maar dit nummer heet “Chess”. Leuke tekst ook, eindelijk.’
‘Ja, dat goedkope Casio-keyboardje is echt grappig. Jammer dat ze daar niet meer mee gedaan hebben. En wat is dit?’
‘Dit nummer heet “Heatwave”.’
‘Het klinkt wel als een mashup! De trancebeat past helemaal niet bij de zang!’
‘Ik denk dat ik het vorige album toch wat leuker vond.’
Tijdens “Q&A”, onuitstaanbare standaard wijven-arrenbie, kijken we elkaar ongelukkig aan en besluit ik de rest van het nummer maar te skippen.
‘En wat is dit? Dit lijkt echt op die hit die ik vorige week op MTV zag, “Replay” van Iyaz. Dit gaat nog wel.’
‘Dat was alweer het laatste nummer.’
‘Nou, van mij hoeft het niet nog eens op, eerlijk gezegd.’
‘Maar goed dat het geen echte cd was dan.’


mij=Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven