Blind Melon – For My Friends

Blind Melon - For My Friends“No Rain”, van Blind Melon, zegt u dat wat? De popquizzert wel, hoogstwaarschijnlijk, maar als u niet popquizt, dan kan ik me voorstellen dat u het niet weet. Het was toch een hitje in 1993. Hoogste positie nr. 25, 5 weken in de Top 40. Maar die clip met dat dikke meisje in dat bijenpakje? Kijk, daar heb ik u, als lid van de MTV generatie! Beelden blijven ook langer hangen dan titels en dergelijke. “No Rain” stond op de aanvankelijk slecht verkopende debuut plaat van Blind Melon. Ze mochten de plaat opnemen omdat zanger Shannon Hoon een vriendje was van W. Axl Rose. “No Rain” redde de band, maar tijdens de tour van van hun tweede plaat, Soup, snoof Hoon zich dood en dat was het einde van de band. Totdat de band , in 2008 besloot weer bij elkaar te komen, met een nieuwe zanger, Travis Warren. En dat kan ik ergens wel begrijpen. Warrens stem heeft wel iets van die van Hoon. Alleen, en dat is meteen mijn bezwaar tegen For my Friends, de derde plaat dus van Blind Melon. Er hangen wel een hoop effecten overheen. Het echoechoecho apparaat wordt veelvuldig ingezet. En eigenlijk is dat niet nodig. Want voor de rest is For my Friends eigenlijk best een goede plaat. Traditionele Amerikaanse rock met een roots tintje. Redelijk wat jaren zeventig invloeden dus. Denkt u aan bands als Thelonious Monster of een Counting Crows. Alleen dan met dubbele gitaren. Warren is om onduidelijke redenen alweer uit de band geflikkerd, dus For My Friends zullen live niet komen ondersteunen. En dat is best jammer, want vooral het muzikale gedeelte zit goed in elkaar. Zo goed, dat je zelfs met die echo’ende zangert leert leven. Maar ze zullen ongetwijfeld wel weer ergens anders een Hoonkloon opduiken. Ik kijk er in ieder  geval naar uit…


mij=Edel / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven