Bound In Blood

De bandnaam van Bound In Blood is erg makkelijk te verklaren. De gitarist en drummer zijn namelijk broers en de rest komt uit een vriendengroep. De band komt uit Boskoop en het zal niet meevallen om daar vrienden te treffen met dezelfde harde muzieksmaak. Het viertal speelt het op de old school manier met punk- en metalinvloeden en wekelijks oefenen ze in een koude Kwekers-loods. Het doel is om waar dan ook geprogrammeerd te worden. ‘We genieten van elk optreden en vaak zijn de kleine lugubere zaaltjes zelfs nog het leukst. Maar ons grootste optreden was in Tsjechië waar we voor zo’n 600 mensen speelden. Optreden in het buitenland is echt minder moeilijk dan iedereen denkt. Je kunt dat het het beste doen door de optredens van te voren te regelen, daarna is het simpelweg in de bus stappen en plezier maken. We hebben in het verleden een tour door Polen gedaan en ook in Duitsland, Tsjechië en België zijn we geweest.’ Bound In Blood kijkt het liefst niet terug naar hun eerste optreden, maar met zo’n honderd optredens in het verleden hebben ze heel wat podiumervaring opgebouwd.
Bound In Blood


mij=Interview: Marz667
Muziek
Voordat de mannen de mini-cd Once I Believed uitbrachten, begonnen ze met de twee demo's The Streets Today en Face The Facts. Ondertussen zijn ze aardig wat gegroeid en behendiger geworden. ‘We hebben al acht jaar dezelfde line-up en toen we eraan begonnen konden we nog geen noot spelen. Gelukkig is dat in de loop der jaren steeds beter gegaan. Op zich waren de reacties destijds wel goed, maar het waren echt nummers waarin je hoort dat de band nog lerende en zoekende is. We spelen hier ook nog slechts vier nummers van. Overigens hopen we binnen een jaar een nieuwe plaat te hebben uitgebracht! We hebben onlangs al twee nieuwe nummers opgenomen voor op onze MySpace-pagina en daar klinken we een stuk volwassener. Daar staan we dan ook veel meer achter.'
Bound In Blood is erg tevreden met hun werkverdeling, hier zweren ze nog altijd bij. De zanger is namelijk verantwoordelijk voor de teksten en de gitarist en drummer voor de muziek. En hoewel ze ooit een split-album hebben uitgebracht op het Poolse label Spook Records, zijn ze momenteel unsigned. Is de hoop ondertussen een beetje opgegeven? ‘We doen al acht jaar gewoonweg wat we leuk vinden. Echt doorbreken is toch voor weinigen weggelegd. Met merchandise en stickers merchandise doen we een beetje aan publiciteit, maar voor bijvoorbeeld optredens worden we vooral gevraagd.'
Het viertal staat vooral voor snelle old school riffs die worden afgewisseld met logge moshparts. Of er nog een speciale boodschap is te vinden in hun muziek? ‘Ga vooral lekker los en doe maar raar, dan hebben wij het ook naar ons zin. Het gaat regelmatig goed los voor het podium hoor, maar vaak ook niet. Dat verschilt echt per optreden. Wat wel zeker is is dat we altijd proberen een goede show te geven. Zelfs wanneer er bijna geen publiek is zullen we iedereen hartelijk bedanken.'
Inkomsten
Met de muziek van Bound In Blood zijn er wel wat inkomsten, maar deze Bound In Blood verdient met zijn muziek wat kleingeld, maar onder de streep blijft daar niets van over. 'Tegenwoordig mag je als band blij zijn als je de onkosten eruit hebt. Alleen als cover- en bruiloftband valt er wat te verdienen denk ik.' Zelfs als de band onbeperkt budget zou hebben voor een samenwerking, zou dat kleinschalig blijven. ‘Wij zouden gewoonweg kiezen om wat bevriende muzikanten mee te laten werken. Ik geloof er niet in dat je album beter word met zogenaamde wordt met bekende artiesten erop.' Wanneer je geen puber en scholier meer bent, is het wellicht moeilijk om het allemaal nog goed te combineren. ‘Dat valt gelukkig erg mee. We hebben allemaal een vaste baan waarvan er twee van ons zijn eigen baas. zijn. Wat betreft hobby's houdt onze drummer zich bezig met dojo-training. Verder tatoeëren we elkaar af en toe en voeden we nog wat kinderen op.'
Het viertal uit Boskoop heeft vooral veel plezier met de wekelijkse oefensessies. En soms even optreden, die paar tientjes meepakken met de merchandise en misschien ooit nog een echt album uitbrengen, dat is allemaal slechts bijzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven