dEUS – Worst Case Scenario (Deluxe Edition)

dEUS_WCS-deluxe-edition.jpgEr zijn maar een paar cd’s die ik meerdere malen gekocht heb. Meestal ging het dan om vervanging van kapotte cd’s. Uitgebreidere versies, met bonustracks en dergelijke, zijn vaak onzin: niet voor niets zijn die extra liedjes weggelaten van de originele plaat. Alleen de Grote Klassiekers uit mijn platenverzameling, de platen die ik eigenlijk nooit meer hoef te draaien, omdat ik alleen door het kijken naar de hoes elke noot al hoor, die cd’s zijn soms de moeite waard om in een nieuwe, geremasterde, of anderszins uitgebreide editie aan te schaffen. En jawel, Worst Case Scenario is er zo een. Voor de nieuwe mastering hoef je het niet te doen (al is er wel enig verschil te horen) en als je midden jaren negentig een fanatiek verzamelaar was van alles wat de Antwerpse maffia voortbracht, heb je de tracks op de tweede cd ook vast wel in huis. Hoogtepunt hiervan is uiteraard de EP Zea, het debuut van dEUS. De derde schijf in het doosje is een DVD: naast video’s en live-opnames (van bijvoorbeeld Pinkpop 1995) kun je kijken naar de documentaire Time Is The State of My Jeans (The Making of Worst Case Scenario). Hierin vertellen niet alleen de toenmalige hoofdrolspelers Tom Barman en Stef Kamil Carlens over Worst Case Scenario, maar bijvoorbeeld ook Guy Garvey van Elbow en Brian Molko van Placebo. De bijdrage van de laatste laat vooral zien wat voor aalgladde engerd hij geworden is. Maar, ik geef toe, onderhoudend is deze DVD wel. Als ik Worst Case Scenario een dag later nog eens draai in de auto en werkelijk elke schots en scheve noot meezing, dringt zich een beangstigende conclusie op: Brian Molko heeft misschien wel gelijk. Het zou zo maar kunnen zijn dat The Stooges en The Velvet Underground niet de enige bands waren die een Echt Grote Plaat gemaakt hebben.


mij=Island / Universal

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven