Drummer – Feel Good Together

Drummer - Feel Good TogetherVijf drummers beginnen samen een band en noemen die band Drummer. Dat klinkt als het begin van een mop over drummers, maar dat is het niet. De drummers van vijf bands uit Ohio (The Black Keys, Ghostman & Sandman, Six Parts Seven, Teeth Of The Hydra en Beaten Awake) kwamen begin 2009 bijeen met het doel een plaat te maken. Die plaat is er nu met Feel Good Together. En het resultaat is zowel qua songs als muzikaal van een verrassend hoog niveau. De band klinkt als een vergeten adept van shoegaze-helden Ride, met een dromerige, rauwe stem die diep verstopt ligt in gruizige gitaren. Nummers als “Serious Encounters”, “Mature Fantasy” en “Good Golly” blinken uit in een perfecte mix van rauwe vocalen, een gouden melodie en retestrak speelplezier. Het is opvallend hoe goed de bandleden – ook al zijn ze in het dagelijks leven drummers – de andere instrumenten beheersen. De gitaren verdienen speciale vermelding: Jamie Stillman van Teeth Of The Hydra stuwt met zijn gitaarspel de muziek van Drummers voort met een verbeten urgentie die verraadt dat hij niet kon wachten de drumkruk te verlaten. Ook de zang is goed verzorgd. Jon Finley van Beaten Awake heeft een lichte vibrato in zijn stem wanneer hij uithaalt, iets dat doet denken aan James Mudriczki van Puressence. Doordat de drummers uit bands afkomstig zijn die muzikaal nogal van elkaar verschillen, valt er onder het shoegaze-oppervlak genoeg te beleven. Zo echoot “Shake The Diamond” flarden Pavement en huist er in afsluiter “Summer Control” een vleugje Beach Boys. Een geslaagd project, dit Drummers. Ik kijk uit naar het vervolg.


mij=Audio Eagle / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven