Dÿse – Lieder Sind Brüder Der Revolution

Dÿse - Lieder Sind Brüder Der RevolutionHet uit Duitsland afkomstige Dÿse is een merkwaardig bandje. Ze bestaan uit twee man, althans, op hun site zie je maar twee gezichten staan, en ze doen aan het soort stuurse noiserock waar ze bij de buren van MOMI wel pap van lusten. Zo moest ik bij het beluisteren van deze plaat meerdere malen onwillekeurig denken aan zowel Boutros Bubba als Gone Bald, terwijl ook bands als That Fucking Tank en Shellac niet ver bij deze Duitsers vandaan liggen. Wat je voornamelijk te horen krijgt zijn dwarse gitaren, start-stop ritmiek, doordraaiende riffs, rare geluiden, hier en daar wat blazers en in meerdere talen geschreeuwde slogans, dus voor de ongetrainde luisteraar is dit best wel even wennen. Voor de doorgewinterde noiserockers onder ons is dit echter gesneden koek, en ik raad fans van de eerdergenoemde bands aan om dit eens te checken. Ongewoon is dit bandje zeker, maar voor de doorzetter is er aardig wat moois verstopt onder de brokken herrie.


mij=Exile On Mainstream / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven