Fun Lovin' Criminals – Classic Fantastic

Fun Lovin' Criminals - Classic FantasticAfgelopen zomer was ik getuige van een optreden van de Fun Lovin' Criminals op Bospop. Het viel me een tikkie tegen, omdat er nogal wat effecten op de instrumenten zaten. Een blikkerig of mechanisch geluid past niet bij de latinsound van de Criminals. Op Classic Fantastic, het eerste album sinds Livin'In The City uit 2005, zit er ook wel de nodige elektronica bij, maar op studio-opnamen is dat aanzienlijk minder storend dan live. Verder is het precies wat je verwacht van deze heren: swingende pop, moeiteloos gecombineerd met latin, funk en mainstream hiphop. Wat je óók verwacht, en wat ook wordt geleverd: niets-aan-de-hand-muziek, stijlvol maar tegelijkertijd met een heel laag soortelijk gewicht. En ja, “Scooby Snacks” is ook na dit album veruit hun leukste nummer. Maar ach, er staan weer een paar lekker catchy uitschieters met bijvoorbeeld het titelnummer en de rest is perfecte achtergrondmuziek, hier en daar op het randje van muzak. Classic Fantastic is wat je kunt verwachten bij een nieuw album van de Fun Lovin' Criminals. Prettig. Niets meer, niets minder.


mij=V2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven