Goldfrapp – Head First

Goldfrapp - Head FirstZou het dan echt zo zijn dat liefde blind maakt? Of laat ik het anders stellen: kun je echt zo verliefd worden op alleen al een stem, dat je voor de rest alles voor lief neemt? Ook de mindere kanten? Ik durf in die stelling nog een stapje verder te gaan: dat je zelfs van die mindere kanten gaat houden. Zelfs van die bedenkelijke kledingkeuze met die oerlelijke beenwarmers die echt niet kunnen. Mijn god, wat had ik in de jaren tachtig namelijk een hekel aan die synthesizersounds. Als er weer eens van die neppe Oberheim-toeters voorbij kwamen, wendde ik mijn hoofd in stilzwijgend afgrijzen af. Maar nu. Nu nota bene mijn favoriete duo in de hedendaagse popmuziek die sounds als uitgangspunt hebben gekozen, lijk ik er als een blok voor te vallen. Toegegeven, mijn hart roert zich niet zo onstuimig in mijn borstkas als de voorgaande keer, maar ik ben desondanks behoorlijk in de war. Vrienden om mij heen zullen mij wel weer vertellen dat ze niet de juiste voor mij is. Niet begrijpen wat ik in haar zie. Anderen vinden haar te veranderlijk of vonden haar vroeger leuker. Ik ken mezelf. Ik zal me er niets van aantrekken en er gelukzalig induiken. ‘My whole world in light / Head first in love’ En zo is het precies. Zo ben ik. Wen er maar aan.


mij=EMI

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven