Jimi Hendrix – Valleys of Neptune

Jimi Hendrix - Valleys of NeptuneIn de periode tussen de release van Electric Ladyland in 1968 en zijn fameuze optreden op Woodstock het jaar daarop nam Jimi Hendrix een aantal nieuwe nummers op. De beroemdste van al die tracks zal nooit officieel uitgebracht worden. Niet tot 2010 in elk geval, wanneer het omgedoopt wordt tot titeltrack van een van de meest interessante postume Hendrix-platen. Het media-offensief is ongekend en zelfs De Wereld Draait Door en het Radio 1-journaal besteden aandacht aan de release van Valleys of Neptune. Als we alle voor de hand liggende (zeer gezonde) scepsis opzij schuiven, blijkt het een verdomd fijne plaat te zijn: “Stone Free” klinkt tegelijk rockender en funkier dan ooit. De instrumentale versie van Creams “Sunshine of Your Love” probeert het origineel alle hoeken van de studio te laten zien (wat overigens alleen lijkt te lukken doordat we het origineel zo goed kennen). Bekende nummers als “Fire” en “Red House” krijgen we hier in niet eerder officieel uitgebrachte, maar spetterende versies te horen. En het titelnummer? Heeft u onder een steen gelegen de afgelopen week? “Mr. Bad Luck” is de vreemdste eend in de bijt: in de jaren tachtig zijn hier drums en bas aan toegevoegd. Maar hoewel dit eigenlijk een gotspe is, stoort het vreemd genoeg niet. De kennis van John McDermott (onder veel meer auteur van Jimi Hendrix Sessions. The Complete Studio Recording Sessions 1963-70) en de kwaliteiten van producer Eddie Kramer (toen en nu) laten hier zien dat niet elke postume release een kwestie van geldklopperij is.


mij=Sony

13 reacties

 1. Die gitarist van deze band heeft brand gehad, las ik ergens. De vlammen sloegen uit zijn gitaar. Volgens mij kun je dat ook een beetje horen in Sunshine Of Your Love op deze cd. De vonken springen er daar vanaf als je het mij vraagt.

 2. If Jimmys was alive today – we would,
  walk the talk of the American poet,
  realize, the sense of their words as they wrote ’em,
  their peoples are gone,
  all’s that’s left is their name,
  without them this wouldn’t have been the same,
  live they do,
  alive they’re not,
  go ahead Dan,
  make that guitar talk

 3. Rudi

  Je mag zeggen wat je wilt. Geldklopperij of niet. Ik ben al jaren een Jimi Hendrix-fan en ik vind deze cd werkelijk een echt goede. Als er nog geldklopperij komt i.v.m. Jimi mag dit gerust van deze kwaliteit zijn. Ik ben in ieder geval heel tevreden met Valleys of Neptune.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven