Krista Detor – Chocolate Paper Suites

Krista-Dektor_Chocolate-Paper-Suites.jpgOp het eerste gehoor heeft Krista Detor het zichzelf en haar luisteraars niet makkelijk gemaakt. En ook commercieel en marketing-technisch is het misschien niet het handigst om je nieuwe album te presenteren als een verzameling suites. De zangeres uit Indiana presenteert de vijftien liedjes op Chocolate Paper Suites in vijf delen, elk gewijd aan een thema, meestal een grootheid uit de kunst en wetenschappen: de dichter Federico Garcia Lorca, de wetenschapper Charles Darwin en de dichter Dylan Thomas. Bij de eerste en de laatste ligt de melancholie uiteraard dicht onder de oppervlakte en passen de nummers perfect bij de stem van Krista Detor. Bij de drie afsluitende en onder de noemer “Darwin Songhouse” gepresenteerde tracks ligt het plots anders: hier klinkt ze eerder als een jazzzangeres die uitstapjes naar een ander genre maakt. Wellicht komt dat door de oorsprong van deze suite: Krista Detor was uitgenodigd om in het Darwin-jaar 2009 samen met een aantal anderen liedjes te schrijven over de natuurwetenschapper. Ze richt zich op Darwins persoon en omgeving (“From Miss Emma Brawley” en “Emma’s Lullaby”) en niet zozeer op de revolutie die Charles Darwin bewerkstelligde. Ondanks alle verdenkingen van moeilijkdoenerij is Chocolate Paper Suites gelukkig ook prima te behapstukken als een verzameling mooie, ietwat droevig getoonzette liedjes die niet alleen met veel vakmanschap geschreven zijn, maar ook bijzonder goed gespeeld en warm geproduceerd zijn.


mij=Corazong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven