Lars and the Hands of Light – The Looking Glass

Lars and the Hands of Light - The Looking GlassScandinavië, op de een of andere manier kom ik deze verzameling landen steeds meer tegen in de muziekwereld. Lars And The Hands Of Light komt uit Denemarken, en is vreemd genoeg ingelijfd door het Nederlandse label Excelsior. Ik twijfelde eerst of ik dat wel goed las, want bij een dergelijke bandnaam leek mij het genre relipop voor de hand liggen. Niet dus, dit kwartet heeft hier niets mee te maken, maar alles met frisse gitaarpop met een sixtiessaus (d.m.v. een heuse fluit!). Op zich vind ik het dan ook niet vreemd dat Excelsior zich hierover heeft ontfermd. Lars Vognstrup schijnt ooit zanger geweest te zijn van een heuse metalband, maar ik heb zo’n vermoeden dat de fans van destijds hem nu geen blik meer waardig gunnen: wat een wereld van verschil met die muziekstroming! Ik kan me zonder deze voorkennis ook weinig voorstellen dat hij dit ooit geweest is, want zijn stem heeft wel wat weg van die van Blurs Damon Albarn. Muzikaal heeft zijn band daar ook wel wat van weg. Nog maar even wat andere muzikale referenties om de richting aan te geven met The Bees en Belle And Sebastian. Maar niets dekt eigenlijk de lading. Fijn is ook de stem van Vognstrups zus Line die samen met die van haar broer wel wat aan het duo Sinatra/Hazzlewood doet denken. De komende tijd zijn ze, zoals te verwachten, geregeld in ons land te vinden om hun debuut The Looking Glass te presenteren, en om er eens een cliché tegenaan te gooien: ik ben benieuwd hoe deze band zich daar presenteert. Hun debuut mag er in ieder geval zijn.


mij=Excelsior / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven