Marshall Crenshaw – Jaggedland

marshall_crenshaw-jaggedland.jpgAls je, zoals ik, nog nooit gehoord hebt van Marshall Crenshaw, dan begint de kennismaking met de cd Jaggedland met de aanblik van een oude knar. Achter hem zie je een reeks gitaren, eentje heeft hij er op zijn schoot. Jaggedland is via Proper Records bij ons binnengekomen, en dat is een goed teken. Ze brengen in het algemeen roots georiënteerde albums uit. Meestal zijn ze van het betere soort, al zijn ze vaak wel aan de wat veilige kant. Crenshaw is een soort van Elvis Costello, maar dan allemaal wat braver. Al is het maar doordat zijn stem wat minder opdringerig is. Crenshaw bracht zijn eerste release in 1982 uit en zijn laatste in 2003. Op Jaggedland kreeg hij hulp van de legendarische drummer Jim Keltner en de gitaristen Greg Leisz (o.a. Lucinda Williams) en Wayne Kramer (MC5). “Kick Out The Jams”, is hier echter ver weg. Jaggedland is een land waar geen ruimte is voor revolutie, maar wel voor een degelijke songsmid. En volgens mij is daar best een grote (Radio 2-)markt voor. Ik vrees echter dat ik het zelf net wat te middelmatig vind om me verder in zijn carrière te verdiepen, maar vervelend is het niet. Ik las overigens dat hij Buddy Holly speelde in de film La Bamba, dat is dan wel weer grappig.


mij=Proper / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven