The Cubical – Come Sing These Crippled Tunes

the_cubical-come_sing_these_crippled_tunes.jpgHet Liverpoolse The Cubical komt (opnieuw) naar Nederland en Pieter, de man die hun optredens in ons land regelde, vroeg aan mij of ik op File Under aandacht aan ze wilde besteden. Nou ken ik Pieter als een hele aardige, grappige man met een goede muzieksmaak, maar ik heb eigenlijk nog wat onuitgesproken wrok tegen hem. Ik was namelijk ooit met hem bezig om Engelse bandjes naar Nederland te halen en ze zouden op een avond die ik organiseerde optreden, maar dat werd niets. Toch kwam er later via hem een band naar Nederland en uitgerekend op mijn bandavond kwam die band elders in mijn woonplaats spelen. Ik zou niet meer weten wat ik voor bands destijds had geboekt, maar die concurrerende band weet ik nog wel, The Cubical. Genoeg reden om met mijn stukje over Come Sing These Crippled Tunes wraak te nemen. Ik verwachtte britpop, maar daar zou ik de muziek van dit vijftal na beluistering totaal niet meer onder scharen. Er zijn overeenkomsten met het werk van Howlin’ Wolf, maar dan meer in de rockkoers richting Nick Cave (“Would Be Lovers”) en Mark Lanegan (“In The Night”). Hier is nog weinig Brits aan en voor de opnames togen ze bovendien naar Hollywood om daar met Dave Sardy (o.a. Johnny Cash en The Stones) Come Sing These Crippled Tunes op te nemen. De liedjes van Dan Wilson en zijn collega-bandleden zijn lekker rockend en bluesy en kennen bovendien de nodige sixties-garage-invloeden (“Baby Don’t Treat me Bad”). Spek voor het bekkie van mij en ik vrees dat ze op het podium ook prima tot hun recht komen. Vervelend dat ik nog geen wraak heb kunnen nemen op Pieter, maar liegen is ook al zoiets.


mij=Dead Young / Cargo

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven