The Kissaway Trail – Sleep Mountain

The Kissaway Trail - Sleep MountainZo, het wordt eens tijd om over onze kat op te gaan scheppen. Onze kat W. heeft verstand van muziek, althans dat vindt hij zelf: miauw! Geregeld loopt hij bovenlangs mijn toetsenbord en ‘per ongeluk’ zet hij dan met een pootje het geluid uit. Maar dit keer is het een gerichte actie, een pootje en hopla: de muziek zwijgt. Er is ook een slachtoffer, namelijk het Deense vijftal mannen verzameld in The Kissaway Trail. Dit terwijl ik nou net een mening probeerde te vormen over hun tweede album Sleep Mountain. De muziek die ze maken doet me aan veel bands denken, zoals Centro-Matic en The Flaming Lips. De liedjes zijn veelal ingetogen en nou niet echt een reden om meteen af te willen zetten. Of je moet niets met alternatieve muziek hebben. Het album zit goed in elkaar en de liedjes bevallen me prima, maar de muziek doet me vooral aan veel andere bands denken. Dat is nou net wat ik een beetje mis: een eigen smoel. En misschien af en toe toch eens exploderen; ik krijg het gevoel dat ze wel willen, maar niet durven. Dit terwijl het toch best een geslaagd album is, ondanks dat onze kat W. er zo het zijne van vindt. Tja, smaken verschillen.


mij=Bella Union / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven