TV Buddhas – TV Buddhas EP

tv_buddhas-ep.jpgEigenlijk had ik me net voorgenomen even geen cd’s meer te bespreken waar ik slechts mp3’s van toegestuurd krijg. Ik had er zo een aantal achter elkaar gehad en ik kreeg heimwee naar de ouderwetse albumbeleving. Als Storm mij echter mailt: ‘dit is echt iets voor jou’ dan maak ik toch maar een uitzondering. Het ging in dit geval om de TV Buddhas EP van de TV Buddhas. Dit blijkt een Israëlisch trio te zijn dat muziek maakt in de traditie van MC5 en The Stooges inclusief een zanger die qua stem op Iggy Pop lijkt. TV Buddhas speelt de komende weken op diverse plekken in ons land, en ik heb zo’n vermoeden dat dit fijne ruige optredens gaan worden. TV Buddhas weten namelijk waar de klepel hangt en met name in een nummer als “Defies Definition” en het afsluitende “Fun Girls”, waar de vrouwelijk zang in het trio net even wat extra punten scoort, vind ik ze een gooi doen naar de titel troonopvolger. Het wat afwijkende psychedelische nummer “Fast Generation” mag er trouwens ook zijn. En dan heb ik al drie van de zes nummers bevattende ep gehad. Gaat ze zien, zou ik zeggen, en waarschijnlijk neem je deze ep dan als herinnering mee naar huis. Is weer eens wat anders dan mp3’s…


mij=Trost / Five Roses Press

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven