Acacia Avenue – Acacia Avenue

Acacia Avenue - Acacia AvenueIk weet niet hoe het u vergaat, maar bij de bandnaam Acacia Avenue denk ik meteen ‘Iron Maiden!’. Gezien het label, Lion Music, zou dat ook prima kunnen. Maar nee, Acacia Avenue is melodieuze hardrock en AOR en heeft bar weinig overeenkomsten met Iron Maiden. Eerder met het rockier werk van Toto of met Journey. Het is dan ook het nieuwe bandje van Torben Enevoldsen (Section A). Nou ja, bandje, hij doet het meeste zelf. Behalve zingen, een deel van het bassen en drummen. Voor het zingen heeft hij meerdere heren ingehuurd, allen ruimschoots competente zangers voor het genre, waaronder Tony Mills (TNT) en Geir Rönning (Radioactive). Drummer Thomas Heintzelmann had overigens wel thuis kunnen blijven, want het drumwerk is uiterst strak maar weinig gevarieerd en bovendien ook nog eens akelig droog ingemixt. Een drumcomputer had waarschijnlijk vaak beter geklonken! De samenhang in de mix is ook ver te zoeken, waardoor het weinig dynamiek meekrijgt. Jammer, want de songs zijn weliswaar formule-AOR, maar dan wel met een heel behoorlijke formule als basis. Sterker nog, “Hold On”, een swingend Foreignerachtig nummer met een heerlijke orgelpartij erachter, belooft in het begin van het album heel wat meer dan wat er uiteindelijk geboden wordt. En daarmee voldoet Acacia Avenue alsnog aan de belofte van zijn naam. In het Engels staat het namelijk voor een doorsnee middleclass straat in een stedelijke omgeving. In dit geval blijkt dat pijnlijk accuraat.


mij=Lion Music / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven