Rocky Votolato – True Devotion

Rocky Votolato - True DevotionDit stukje begin ik maar eens met een wat sneue aankondiging van het concert dat in mei in Winston te Amsterdam plaats zal vinden. ‘Singer-songwriter en ex-Waxwing frontman Rocky Votolato uit Seattle was de laatste tijd even uit het zicht maar is nu weer helemaal terug met een nieuw album, getiteld True Devotion. Veel waardering is er in Nederland nooit geweest voor Rocky maar zijn trouwe fans zullen vrijdag 21 mei ongetwijfeld in Winston te vinden zijn. Er is waarschijnlijk niets van gelogen. Op File Under wisten wij zijn eerdere albums in ieder geval wel te waarderen, maar ik geloof direct dat er niet veel fans van Votalato te vinden zijn. Volato maakt dan ook singer-songwriterliedjes van het minder opbeurende soort. Een beetje tussen Ryan Adams en wijlen Elliott Smith in. Op True Devotion slaat hij geen nieuwe wegen in. Het zijn weer kwalitatief sterke liedjes zonder overbodige opsmuk en met een droeve ondertoon. Tien stuks in dit geval. Misschien dat Votolato er slim aan doet om zichzelf eens opnieuw uit te vinden en af en toe wat meer te gaan rocken. Aan de andere kant: als je een beperkte schare fans hebt, waar zul je je dan druk om maken? Fuck de commercie, lang leve het betere lied!


mij=Defiance / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven