Arthur Adam – Awake

Arthur Adam - AwakeWakker worden Nederlanders! We moeten een voorbeeld nemen aan onze zuiderburen. Zij omarmen Admiral Freebee met zijn laatste single “Always On The Run” en het maakt ze geen bal uit dat het nummer behoorlijk Stones-achtig is. Of ze zetten Arid weer op het erepodium na zoveel jaren afwezigheid. Kijk, dat zouden wij ook moeten doen met onze wat meer alternatieve artiesten, zoals in dit geval Arthur Adam. Adam heeft een rijk muzikaal verleden (en waarschijnlijk toekomst) met bands als Mist en The New. Maar nu brengt hij eindelijk weer een solo-album uit, getiteld Awake. Het is net zoals bijvoorbeeld bij zijn debuut Sssh! onmogelijk om de naam van Jeff Buckley niet te noemen. Dit komt allereerst door zijn falset-stem die op Buckley lijkt, maar ook door de krachtige liedjes die veelal ook zo uit zijn koker hadden kunnen komen. Buckley is echter niet meer, en Arthur Adam is in ons midden. In een wakker Nederland worden liedjes als “Older” of “You’re On My Mind” minimaal een bescheiden hit en als het dan echt moet dan maar met een wat jazzy “Happy Hangover”. Dit nummer is zoveel beter dan veel van die zeikjazz-nummers die het wel goed doen. Adam levert een fijne plaat af waarop weinig nieuwe wegen bewandeld worden, maar die van voor naar achteren kwaliteit uitstraalt.


mij=Jamm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven