Bonnie 'Prince' Billy& The Cairo Gang – The Wonder Show of the World

Bonnie-Prince-Billy_The-Wonder-Show-of-the-World.jpgHet lijkt soms wel of Will Oldham zich lekkerder voelt als hij met anderen kan samenwerken, dan wanneer hij in zijn eentje een plaat opneemt. Nog maar net heeft hij een remix van “I Feel Better” van electropoppers Hot Chip gemaakt voor Record Shop Day (dat dan ook de omineuze titel “I Feel Bonnie” meekreeg), of er ligt een volledig nieuw album te wachten. Deze keer opgenomen met behulp van The Cairo Gang, een duo dat ook al meespeelde op Bonnie ‘Prince’ Billy’s The Letting Go en Lie Down In The Light. Voorman Emmett Kelly maakt overigens ook deel uit van de liveband van Bonnie Billy. Het resultaat van deze veel verder gaande samenwerking is genuine Will Oldham: kaal en intens, gedomineerd door spaarzame gitaren en een enkele drumveeg. Wat The Wonder Show of the World een eigen geluid geeft zijn de harmonieën. Er lijkt hier zowiezo meer nadruk op de vocalen te liggen dan op voorgaande albums. Hoogtepunt is “That’s What Our Love” Is, dat niet alleen door de lengte – zeven minuten plus – het magnum opus van deze plaat is en dat een bijna gospelachtige sfeer heeft. Het even geweldige “Merciles and Great” laat een Will Oldham horen zonder enige vorm van onzekerheid in zijn stem: geen wankele, tegen het vals aanhangende melodieën, maar een zelfverzekerde en gevoelige zanger.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven