De Pin Up Club – Rode Beat

De-Pin-Up-Club_Rode-Beat.bmpGeen idee of Eus van den Nieuwendijk en Frank Haanenbrink – die andere twee van De Pin Up Club – ook zoveel tatoeages hebben, maar voorman Johannes de Boom heeft genoeg optredens met The Shavers gedaan om iedereen te laten zien dat hij een wandelende pin up-verzameling is. De volslanke voorman en gehandicapte geweldenaar was al een paar jaar geleden gestopt met het surf- en rockabillycombo The Shavers. Zijn door reuma geteisterde lichaam leek het optreden niet meer aan te kunnen. Toch zag je hem sinds een jaar of twee weer op het podium, al dan niet in rolstoel, begeleid door Van den Nieuwendijk en Haanenbrink. De strakke surf en rockabilly van zijn vorige band heeft Johannes de Boom ingeruild voor moddervette blues en ranzige garagerock. Met het door zijn eigen stichting Oog& Oor uitgegeven Rode Beat laat De Pin Up Club horen waar ze voor staan. Dertien rauwe, poepieruig gespeelde garagerockers en bluessongs, de meeste van eigen hand. “Blues On Tuesday” is een uitgebreidere versie van het gedicht van Jules Deelder en in “Nou Wil Ik Je Hondje Zijn” horen we uiteraard The Stooges terug. “Dracula” van ZZ& De Maskers werd ook al gespeeld door The Shavers, maar niet zo ranzig als De Pin Up Club dat doet. Vooruit, een “Halvarine (Gadverdamme)” is niet te vinden op Rode Beat, maar dat doet aan de lol niet veel af. De zestig gepasseerd, door reuma bijna naar de kloten geholpen en dan nog zoveel energie op plaat zetten – Johannes de Boom krijgen ze niet klein.


mij=Oog& Oor / Sonic Rendezvous

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven