DishKing – Sell Yourself In Gold

DishKing - Sell Yourself In GoldJason de Laat, alias DishKing, heeft de altijd lastige opvolger van zijn goede en ook goed ontvangen debuut The Power Of A Loaded Gun klaar en Sell Yourself In Gold ligt inmiddels in de winkels. De basis is hetzelfde gebleven: een veelheid aan stijlen met steeds een ondertoon van Americana en blues, met de donkere stem van De Laat als unique selling point. Ten opzichte van het vorige album is het een tikkie trager en ingetogener geworden. Dat is niet altijd een verbetering. Met “Backdoor Loverman” opent het album uptempo, maar daarna volgen er wat veel songs die laidback zijn, met “luie” ritmes en dito zanglijnen, zoals Johnny Cash in zijn jaren van de American Recordings. DishKing heeft weliswaar een uitstekende stem voor dit materiaal – afsluiter “Loverslane” is een pareltje -, maar het kan ook teveel worden en op dit album zit het voor mijn gevoel op het randje. Een keer een full-blown blues of wat zwoele uptempo rhythm and blues ertussendoor zou volgens mij al wonderen doen. Dat neemt niet weg dat het weer een album van grote schoonheid geworden is, met zonder meer internationale potentie. Het zijn vaak de details, zoals het fiftieskoortje op “Whiskey & Wine”, die de op zich al uitstekende songs glans meegeven. Sell Yourself In Gold heeft niet de kracht van het debuut, maar tegelijkertijd is het zonneklaar dat dat geen eenmalige uitschieter was.


mij=AG Music / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven