Jaakko & Jay – War is Noise

Jaakko_and_Jay_-_War_is_noise.jpg“Critics! You probably got this album for free. So please don’t trouble yourself with clever analysis. Music is for listening to and writing about. So why don’t cut your hair, go out and find a real job.” Kijk aan! Bij deze gesproken opening van War is Noise staat geen woord Frans. Dat komt goed uit, want ik kan ook amper Frans. Wel een hoop andere dingen, en daar verdien ik mijn geld mee. Maar dat is dus niet echt volgens Jaakko & Jay. Dat ik naar de kapper moet, dat klopt dan wel weer. En dat ik dit recensie-exemplaar voor niks kreeg, dat ook. Dus, ik had u graag willen vertellen dat Jaakko and Jay een Fins duo is dat alleraardigste akoestische punk maakt. En in de allerbeste punktradities zestien nummers in een half uurtje afraffelt inclusief hidden track na wat minuten stilte. U komt ook niet te weten dat Jaakko and Jay in het gentre zitten waar ook een Friska Viljor in rondhobbelt, alleen dat de monotomie van Jaakko & Jay op den duur tegen gaat staan. Zelfs met een plaatduur van een half uur. Maar Want ik mag het allemaal niet vertellen van Jaakko and Jay. Dan doe ik dat dan toch ook niet. Moeten ze zelf maar weten dat ze hiermee nooit beroemd zullen worden. Net als ik overigens. Want ik heb niet eens een echte baan…


mij=Fullstream / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top