Goldheart Assembly – Wolves And Thieves

Goldheart Assembly - Wolves And ThievesHet debuut Wolves And Thieves van Goldheart Assembly, uit Londen, is een paar nummers onderweg en ik geloof het wel. Dit is zo’n plaat waarin teveel op het recept is gelet en te weinig op de ziel. Gloedvolle samenzang à la Fleet Foxes en Grizzly Bear? Check. Subtiel doorschijnende slide-guitar? Check. Goede liedjes? Check. Strakke band? Check. Goed geluid? Check. En toch voel ik het niet. De belletjes op “Anvil”, de dansbare opener “King Of Rome” om de luisteraar vast te houden, ik kijk/luister er dwars doorheen. Goldheart Assembly doet veel goed, en dat is hem nu net het probleem. De ziel is weg, de zang klinkt te algemeen. Nergens hoor ik de band zichzelf definiëren, kristalliseren uit deze reeks liedjes die stuk voor stuk het resultaat zijn van minutieus bestudeerde helden. Ik waan me jurylid van De Nieuwe Grizzly Bear, of De Nieuwe Fleet Foxes, geprogrammeerd op de zaterdagavond bij één of andere familiezender. En ik mag het zeggen: ‘Goldheart Assembly, vanavond eindigt hier voor jullie ‘De Nieuwe Grizzly Bear.” Dag.


mij=Fierce Panda / Munich Records

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.