Dum Dum Girls – I Will Be

Dum Dum Girls - I Will BeHalf mei staan de Dum Dum Girls in de kleine zaal in Paradiso. Gezien de buzz die rond deze vier dames uit Los Angeles hangt, zou het zo maar eens kunnen zijn dat de zaal die avond tot de nok toe gevuld zal zijn. Dat is gezien het gebodene op hun debuut-cd I Will Be niet eens zo heel raar. De band begon oorspronkelijk als een-vrouws-project van frontvrouw Dee Dee (eigenlijk Kristin Gundred), maar in je eentje een kloeke mix maken van sixties-meisjesgroepen en Jesus and The Mary Chain is natuurlijk veel minder leuk dan met een groep stoere chicks. Dus lijfde ze drie extra bandleden in, waarvan Frankie Rose als enige al van enige faam was. Zij zat namelijk in het veel rommeliger (maar net zo leuke) Vivian Girls. Doordat het geheel bij de Dum Dum Girls allemaal net wat makkelijker in het gehoor ligt lijkt de kans op flink wat succes me net wat groter. Dat komt vooral door de productie van de plaat. Waar de Vivian Girls hun debuut-cd in een weekje opnamen, is door Dee Dee en medeproducer Richard Gottehrer duidelijk meer zorg besteed aan het vinden van de juiste balans tussen de fijne samenzang van de dames en de fuzzy lawaaiiger delen. Door hierin goed te variëren wordt het eenvormige karakter dat bij deze combi op de loer ligt vermeden. Zo ligt het zoete “Baby Don’t Go” (van de hand van Sonny Bono) mijlenver af van de strakke shit van “It Only Takes The Night”. Bovendien is er een gastbijdrage van Yeah Yeah Yeahs-gitarist Nick Zinner in, samenzang met Crocodiles-zanger Brandon Welchez in het coole “Blank Girl” en zingt Dee Dee in “In Mein Me” zelfs in het Duits. Leuker kunnen we het niet maken voor je.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven