hermanherman – Fugain

hermanherman - FugainMijnheer Koster, Bos en de Zeeuw, het spijt me dat drie jaar Frans op het middelbaar onderwijs mij bijna niets gebracht heeft. Ik ben al het geleerde kwijt. Sorry ook richting mijn vader. Al die tijd die hij aan mij besteed heeft om me te overhoren. Het was achteraf alleen zinvol om een jaargang verder te gaan. Niet meer, niet minder. Naast mijn oude leerkrachten moet het ook mijn vader zeer doen. Ze hielden van die taal. Voor mijn vader kocht ik zelfs ooit een dubbelaar van de Franse chansonnier Michel Fugain waarop zijn grootste hits stonden. Ik deed hem daar een plezier mee, al vond zoonlief alleen het enthousiasme van Fugain en het dansspektakel er omheen geslaagd. Het lijkt geen toeval dat uitgerekend ik de cd Fugain van hermanherman doorgestuurd kreeg. Er moest wat rechtgezet worden vond de afdeling gerechtigheid. Achter hermanherman zitten twee Nederlanders: Herman van Doorn en Herman Onnen. De een zingt, de ander speelt gitaar. Verder worden er de nodige gastmuzikanten ingezet. De titel Fugain verwijst naar de dertien nummers van Michel Fugain die op dit album door het duo voorzien zijn van een moderner jazzy jasje. Mocht je, net zoals ik, geen kennis van het Frans hebben, dan is er slim naast de originele teksten ook een vertaling toegevoegd. Ik heb eens even zitten Googlen wat anderen van het resultaat vinden en ik vond nergens een wanklank. Ik kom er echter totaal niet doorheen: ik vind het vreselijk braaf waar anderen het avontuurlijk vinden en het enthousiasme van Michel Fugain proef ik niet meer. Inderdaad, er wordt prima gemusiceerd, er is een originele draai aan gegeven, maar ik kom er niet doorheen: net zoals tijdens de Franse lessen.


mij=Brigadoon / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven