HIM – Love In Theory And Practice

HIM - Love In Theory And PracticeDe mannen van HIM (His Infernal Majesty) hebben de sigaretten, rokerige concertpodia en sterke drank weer even verruild voor de serieuze studioruimte. Dat de opnamen goed waren verlopen lieten wat MySpace-snippers alvast horen, maar ook de eerste videoclip van ‘Heartkiller’ beloofde veel. Het laat gelijk weten hoe de nieuwe plaat klinkt. Maar eigenlijk is er niet erg veel veranderd op deze zevende studioplaat. De Finnen maken nog altijd lekker stevige rockmuziek met veel metalinvloeden, en frontman Ville Valo zingt zoals gebruikelijk over liefde en dood. Een muziekstijl die de band zelf omschrijft als ‘love metal’ en in die hoedanigheid zelfs op twijfelachtige wijze Wikipedia haalt. Op het nieuwe Love In Theory And Practice speelt vooral het privéleven van de 33-jarige zanger een grote rol. De albumtitel en de teksten zijn geïnspireerd door het eindigen van de langdurige relatie van Valo. Het resultaat is een dagboek over de affaire, maar gaat ook over de theoretische en praktische aspecten van een relatie. De groep werd in 1995 opgericht en heeft sinds de enige hit “Join Me” wat mindere punten in hun carrière gekend, maar gelukkig is er opnieuw een heerlijke HIM-plaat afgeleverd. Het niveau van Razorblade Romance is het nog niet, maar heel erg warm zitten ze zeker.


mij=Sire Records / Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven