Hipbone Slim & The Knee Tremblers – The Kneeanderthal Sounds of

Hipbone-Slim-and-the-Kneetremblers.jpgAl gezien, al gehoord, al gespeeld: been there, done that. De heren die zich achter de naam Hipbone Slim & The Knee Tremblers verschuilen zouden het makkelijk en naar waarheid kunnen zeggen. Om vervolgens chagrijnige zeurpieten te worden die alle zogenaamd nieuwe muziek wegrelativeren. Maar daar hebben ze niet voor gekozen. Hipbone Slim aka The Bald Bomber aka Sir Bald Diddley, John Lard Gibbs en Bruce Bash Brand doen het gewoon allemaal nog een keer, maar nu in één band. Ze spelen rock ‘n’ roll (“Eye of the Storm”), stoere blues (“Hung, Drawn And Quartered”), surfinstro’s (“Camel Neck”), tsjakke-boem country (“No End In Sight”) en rockabilly (“Gonna Give You Everything”) alsof deze fijne oude genres gisteren pas voor het eerst gehoord zijn. Hoogtepunt is “Dig That Grave”, hun eigen variant op “Dracula” van ZZ & De Maskers. Deze drie Britten doen het fris, enthousiast en waar nodig agressief alsof het jonge gastjes zijn die met veel bravoure de wereld willen veroveren. En dat doen deze rockers knap na al die jaren in zoveel verschillende bandjes te hebben doorgebracht. Ouderwets? Ja. Primitief? Zeker. Als Neanderthalers? Waar het nodig is. Gedateerd? Van z’n lang zal ze leven niet!


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven