Jenny Wilson – Hardships!

jenny_wilson-hardships.jpgAls kind hebben de volwassenen me wijs proberen te maken dat heksen oude vrouwtjes zijn met wratten op hun neus. Dat bleek niet te kloppen, want op mijn weg naar de volwassenheid kwam ik Kate Bush en later Sinéad O’Connor tegen. Vorig jaar zag ik een optreden van Lykke Li en het beeld klopte weer niet. Bovendien blijken heksen van alle tijden te zijn en overal op te duiken. De nieuwste heks die ik ontdekt heb is de Zweedse Jenny Wilson. Al had ik haar kunnen kennen van haar gastbijdragen bij haar landgenoten van The Knife. Hardships! is haar tweede release dat in eigen beheer begin 2009 al uitkwam. Op de hoes staan geen bezems. Nee, zij is met een geweer kennelijk meer van het zwaardere gevaarlijke werk. Oppassen dus! Muzikaal hoor ik overeenkomsten met de eerder genoemde dames, maar ik wil ook even Emiliano Torrini noemen. Hardship! is sober, maar hier en daar toch poppy. Het blijft echter oppassen, want Hardships! kent ook invloeden uit de moderne R&B. Iets wat ik normaliter zou verafschuwen (ieder zijn ding), maar van Wilson kan ik het hebben. Ik vind dit echt zo’n mevrouw die na afgelopen jaar op Eurosonic gestaan te hebben, wel eens op Into The Great Wide Open op kon duiken. Het past in de relaxte sfeer van dat specifieke festival en Hardships! is een prima visitekaartje.


mij=Playground / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven