Levinhurst – Blue Star

Levinhurst - Blue StarOp zijn zachtst gezegd is de carrière van Lol Tolhurst niet echt vrij van smetjes. Begonnen als de superstrakke drummer en creatieve rechterhand van Robert Smith in de legendarische topjaren van The Cure, eindigde hij aan de zijlijn met twee vingers dreutelend op een keyboard. Oorzaak: grondig en langdurig drankmisbruik. Maar de tijd staat niet stil en de inmiddels vanuit Los Angeles opererende Tolhurst verraste na een lange radiostilte enkele jaren geleden menigeen met zijn nieuwe project Levinhurst. Oorspronkelijk als duo opererend met vrouw Cindy als zangeres op een bedje van minimale elektronische sounds, is de band op dit derde album terug naar de roots door ook echte trommels en gitaren te gebruiken. Met als opvallend nieuw bandlid Michael Dempsey (ook bekend van de eerste The Cure-bezetting) weet Levinhurst de argeloze luisteraar aardig te verrassen met deze uiterst sfeervolle en relaxte verzameling songs. Die sfeer doet een beetje denken aan de eerder genoemde Cure op albums als Faith maar de groep heeft toch haar een eigen smoel. In songs als “Saragosso” en de spookachtige opener “Here and Now” is de spaarzame instrumentatie precies op maat waardoor de stem van Cindy als een zomerwind in je oren wordt geblazen. Het prijsnummer is toch wel “Mau Mau” met zijn haast Morricone-achtige woestijnsfeer. Al met al biedt Blue Star vredige, wat weemoedige muziek die een groter publiek zeker zou kunnen aanspreken.


mij=Imaginary Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven