No Shame – Ironing Day

No Shame - Ironing DayHoe geloofwaardig zijn ze tegenwoordig nog? Politieke punkbands die ook in de 21ste eeuw nog tegen alles en iedereen aan blijven trappen. Volgens critici verloor Anti-Flag die geloofwaardigheid toen een deal bij bij major Sony – waar de drie inmiddels al weer weg zijn – werd getekend. Om iedere vorm van kapitalisme te vermijden gaat No Shamenog een stapje verder. De Finnen uit Salo zouden niet alleen nooit bij een groot label tekenen – alsof die vandaag de dag nog geinteresseerd zijn in punkbandjes – maar hebben zelfs geen MySpace, verkopen hun cd’s voor een habbekrats en hebben bij hun platenmaatschappij geklaagd…dat ze teveel geld kregen. Als dat niet punk is! Op Ironing Day – de vijfde plaat van de Finnen – weinig nieuws onder de zon. Zomerse, catchy punkrock. Lekker snel ook. Vaak onverstaanbaar, dat wel. Heel erg is dat trouwens niet, we kunnen zo ook wel raden waar de teksten over gaan. De vier zijn namelijk vooral bang om onderdeel te worden van ‘The Machine’, u weet wel dat keurslijf waar wij gewone burgers wel inzitten. We zijn immers allemaal McDonalds vretende, Starbucks drinkende, iPod luisterende varkens. Corporated bitches, dat zijn we! No Shame niet, nee die sluiten hun plaat gewoon af met “Fuck The System”, hoe origineel. Ironing Day is een aardige plaat, liefhebbers van Anti-Flag en Strike Anywherezullen zich er mee vermaken. Oh, u moet em niet kopen trouwens, gewoon downloaden en het geld doneren aan Greenpeace of Amnesty. Is niet eens mijn idee, komt van No Shame zelf. Wat een schatten!


mij=Fullsteam Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven