Painted Air – Come On 69

Painted Air - Come On 69Een bandje dat een cover opneemt van Moving Sidewalks moet wel iets hebben. In elk geval een goed gevoel voor onbekende briljantjes. Want “Every Night A New Surprise” zul je hoogstens tegenkomen op een curieuze sixtiesverzamelaar of een album dat de bronnen van ZZ Top probeert te exploreren. Moving Sidewalks’ belangrijkste claim to fame is immers dat ZZ Tops Billy Gibbons lid was. Het Hamburgse (preciezer: uit St. Pauli afkomstig, zo melden ze trots op hun website) Painted Air bestaat uit liefhebbers. Niet alleen van obscure nummers, maar ook van een fijn analoog geluid voor hun met fuzz (de gitarist noemt zich niet voor niet Fuzzomazz) overgoten garagerock. De vette gitaarlicks worden bijgestaan door een uitermate smerig orgeltje en hoewel de basis vaak relatief simpele rock ‘n’ roll is, is het een fijn psychedelisch sausje dat het geheel op smaak brengt. Een klein puntje van kritiek? Vooruit: het tempo kent wel erg weinig afwisseling (uptempo is het motto), maar dat wordt weer gecompenseerd door de lengte van deze plaat: met vijfendertig minuten klokken ze keurig op lp-lengte. Hoezeer de wereld van sixtiesfanaten en psychedelicaliefhebbers grensoverscheidend is blijkt overigens ook hier weer: de band is gevestigd in Hamburg, heeft een Deense zanger (en tot voor kort een Franse organist) en brengt Come On 69 uit op een Grieks label.


mij=Green Cookie / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top