The Postmarks – Memoirs at the End of the World

The Postmarks - Memoirs at the End of the WorldIk meende dat de titel Memoirs at the End of the World gejat was van een boek. Mijn geheugen liet me echter in de steek, begin jaren negentig had Michael Cunningham veel succes met de roman A Home At the End of the World. Wat heeft het met de muziek te maken van The Postmarks? Eigenlijk niet veel maar toch wel iets, Cunningham greep met zijn roman terug naar die rustige overzichtelijke wereld van de jaren zestig en precies dat doen deze indiepoppers met hun songs ook. Licht orkestraal, melodieus, bijna melodramatisch en met de wortels stevig in jaren zestig zijn de songs die overtuigend gezongen worden door de Oekraïense Tim Yehezkely eigenlijk allemaal potentiële hitsingles. Opvallend is toch wel dat de songs bijzonder smaakvol en slim zijn gearrangeerd met vleugjes strijkers, scheutjes soulvolle blazers en een ruimtelijke productie waarin de muziek echt tot leven kan komen. The Postmarks klinken enthousiast en wat minder neuzelend dan bijvoorbeeld Belle & Sebastian. Als hier en daar het songmateriaal niet weet te sprankelen lukt het ze zelfs dat enigszins te verhullen door de prachtige sound van een album dat alleen maar doet verlangen naar meer van The Postmarks.


Mij=Unfiltered / Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven