Alcoholic Faith Mission – Let This Be The Last Night We Care

Alcoholic Faith Mission - Let This Be The Last Night We CareDe titel van Let This Be The Last Night We Care is in ieder geval al dik in orde. Het derde album van het geheimzinnige clubje Denen ligt vrij kort na de vorige plaat 421 Wythe Avenue in de winkels. Waar het vorige album vooral ingetogen was en duidelijk in de volstrekte isolatie van hun appartement in New York was opgenomen, lijkt het dat de band weer eens lekker samen op stap is geweest. Misschien hebben ze zelfs weer wat daglicht gezien. De nummers klinken extroverter, uitbundiger en zo nu en dan zelfs opgewekt. De basis blijft dromerige indiepop met mooie samenzang van voorman Thorben en nieuwkomer Kristine. Deze laatste heeft behalve de zang ook meegeschreven aan diverse nummers en misschien is het nieuwe album daardoor wel een tikje levendiger geworden. Ze neemt in het begin van “Education” zelfs de leadvocals voor haar rekening en dat levert een schitterend nummer op waarbij de overdreven zang van voorman Thorben eigenlijk meer stoort dan toevoegt. Verder blijven de nummers op het album mysterieus, bezwerend en behoorlijk vreemd. Een van de hoogtepunten is “Sobriety Up And Left” met een ‘sober now, sober now’ refrein. Toch typisch gezien de bandnaam.


Mij=Pony Rec / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven