Burn Brighter

Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Deurne, de bandleden van Burn Brighter komen uit alle windstreken! De uit elkaar liggende woonplaatsen zijn gelukkig totaal geen probleem, het oefenen gebeurt namelijk lekker centraal in Utrecht, maar er is nog een groter pluspunt: ‘Omdat we uit verschillende gebieden komen, kan het ook erg handig zijn om optredens in verschillende regio’s te regelen’, zegt drummer Michiel.
Burn Brighter
De post-hardcore kids kennen elkaar van dezelfde vriendengroep, maar het grootste gedeelte is eigenlijk gewoonweg gevonden via het internet. Zo laat frontman Rick weten: ‘We hadden wat advertenties geplaatst en het was vooral afwachten. Je weet het nooit! We hebben bij de zang- en drumaudities eigenlijk de eerste gekozen. Omdat we wisten hoe moeilijk het was getalenteerde mensen te vinden. Bij de drummer was dat pas na vier a vijf maanden, maar Michiel was gewoon in één keer raak! Mae was wat anders, ze was terughoudender, maar heel erg getalenteerd en gemotiveerd. Na een tijdje kwam ze wat meer los en blijkt ze BIJNA net zo gek als de rest. Gitaristen audities hadden we er wat meer en dat was soms wel wat vreemd. Maar met Rudger was het meteen super gezellig. En dat trok ons toch het meeste naar hem toe.’ De band is hiernaast geboren uit het as van andere groepen. ‘Met name frontvrouw Mae was met haar vorige band Paralyzed (red: alternative rock) een gevestigde naam in de Zaanstreek.’


mij=Interview: Marz667
De grootste en belangrijkste hobby Toen de band begon was er bijna dezelfde line-up, maar de verdelingen waren heel anders. Momenteel weet iedereen precies wat er van hem/haar verwacht wordt. ‘Cas gaat over de muziek en Rick en Mae gaan over de teksten, Maar uiteindelijk blijft het een proces waar je allemaal een onmisbare rol in speelt.’ Het nadeel van een grotere band is dat het combineren van alle agenda’s geen sinecure is, maar met passen en meten is het te makkelijk combineren met de banen en studies. De band blijft voor iedereen toch de grootste en belangrijkste hobby. De bandleden zijn ook allemaal bevriend, dus moeilijk is het in elkaar passen van de schema’s niet. ‘Eén belangrijk punt in Burn Brighter is voornamelijk vriendschap, dat komt toch wel vaker terug. We proberen voornamelijk gewoon een leuke show te geven, idealen zijn voor later.’
Op dit moment hebben de bandleden (gelukkig!) nog alle energie om hun Burn Brighter-droom proberen waar te maken. ‘Het blijft een kwestie van netwerken, zowel tijdens shows die we spelen of bezoeken als online via Hyves, MySpace etc. Maar uiteindelijk spelen we vooral wat wijzelf leuk vinden en laten ons niet te snel in een hokje plaatsen. Sowieso is alles al gedaan, wij proberen het alleen wat leuker te maken; gewoon muziek maken die wijzelf het leukste vinden is het mooiste om te doen! ’, vertelt Michiel. Misschien dat daar ook nog een leuke platenmaatschappij aan te linken valt? ‘Eigenlijk zijn we daar nog niet echt mee bezig, maar er zitten zeker een paar vette bands bij Funtime Records!’
Burn Brighter
Hoe zouden jullie de muziek omschrijven van Burn Brighter? ‘Ik denk veel melodie en energie afgewisseld met fist-in-your-face breakdowns. Vanuit mijn perspectief zeg ik vooral simpelweg mooi en hard’, laat frontman Rick weten. ‘Iedereen heeft uiteraard andere invalshoeken, maar gemene delers zijn vooral 36 Crazyfists, A Day To Remember, Gwen Stacy, The Holly Springs Disaster en Poison The Well.’
The Verona Nightmare Massacre
Momenteel heeft Burn Brighter de 100% selfmade The Verona Nightmare Massacre gemaakt, waarbij alleen de huur van een microfoon ze maar liefst twintig euro armer heeft gemaakt! Inkomst zijn er dan ook zeker nog niet. De nummers zijn al regelmatig gedraaid op de profielpagina’s, maar lang niet iedereen is fan van de muziek. ‘Onze ouders vinden het leuk dat we gelukkig zijn met wat wij doen, maar ze houden zeker niet allemaal evenveel van ons genre!’
Opmerkelijk is niet alleen de EP-titel, maar de titels alle nummers zijn erg creatief. ‘Ik wilde een tekst schrijven over een nachtmerrie die zelfs de het mooiste liefdesverhaal uit zijn verband haalde. Uiteindelijk kwam dat maar een heel klein stukje terug. De meeste titels van de nummers hebben niks met de nummers te maken. Dat is de humor van Cas (red: gitarist) en mij, de titels komen nu meestal uit films of series. Soms zijn het ook gewoon dingen die we tijdens een melige avond bedenken .’
De plannen voor 2010 zijn zoveel mogelijk shows spelen voor de zomer en rond de die tijd de studio weer in gaan, om in de nieuwe bezetting weer wat tracks op te nemen. ‘Ook willen we graag t-shirts ontwerpen en laten drukken, maar dat ontwerp is nu wél iets waar we met zijn zessen moeilijk uit komen!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top