Carolina Chocolate Drops – Genuine Negro Jig

carolina_chocolate_drops-genuine_negro_jig.jpgEen van de leukste bands uit Arnhem en omstreken is Ed and the Fretmen. Leuk, omdat ze bluesgrass-, folk- en countrynummers van al die overleden helden op zo’n enthousiaste eervolle wijze weten te brengen. Hier en daar liggen de keuzes wat voor de hand (veel Johnny Cash), maar wat maakt het uit: speelplezier staat voorop. Op Koninginnedag zag ik ze weer spelen en dan ben ik weer helemaal into de roots. Nu heeft de plaats Durham in North Carolina ook zijn eigen Ed and the Fretmen: Caroline Chocolate Drops. CCD heeft echter al de nodige releases uit en voor de productie van Genuine Negro Jig tekende Joe Henry, bekend van o.a. Elvis Costello. Een fiddle, een banjo, wat ritmemateriaal en zang, meer is er eigenlijk niet nodig om de liedjes te brengen. Mocht je meer over de herkomst willen weten dan kun je dit in het bijgesloten boekje lezen. Toch wordt de traditiestempel er niet al te opdringerig op gezet. Zo komt er hun versie voorbij van Tom Waits‘ “Trampled Rose” en Blu Cantrells “Hit ‘Em Up Style”. Mocht je haar niet kennen, zij hoort tussen bij de hedendaagse R&B, maar het nummer ken je ongetwijfeld. De versie van Carolina Chocolate Drops is echter om te zoenen. Puike plaat dus van dit trio dat, als je ze wilt zien, in augustus op het Belgische Dranouter is te bewonderen.


mij=Nonesuch / Warner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven