Danko Jones – Below the Belt

Danko_Jones_-_Below_the_belt.jpgSommige cd’s hoef je niet te recenseren. Daarvan hoef je eigenlijk alleen maar te vertellen dat ze uit zijn. De fans weten genoeg, diegene die de band niet kent, leert ze kennen als ze weer eens langs komen om te spelen. Zo ligt voor me, de nieuwe Danko Jones, Below the Belt. We lopen even wat puntjes langs.
* Eikenhouten Ritmesectie: Check!
* Maar dan toch wel met JC, de beste rockbassist na Cliff Burton en Phil Lynott? Check!
* Danko is nog steeds zo geil als een beer? Check!
* En steekt dat niet onder stoelen en banken? Check!
* Het hoesje laat weinig te raden over, over zijn bedoelingen? Check!
* De cd is net op tijd voor de grote festivals? Check!
* En muzikaal is er niets veranderd? Check, ow wacht! Niet check! Danko put (weer) ietsjes meer uit de jaren zeventig en tachtig hardrock/metal en eerlijk is eerlijk, dat staat ‘m bijzonder goed. Het lijkt zelfs of ze het gelukt is om met zijn drieën een nog groter geluid neer te zetten. Dat komt wel goed uit, want dit jaar moet Parkpop veroverd worden. Stiekem gaat dat kleine mannetje nog eens heel groot worden. Lemmy en Angus kunnen gerust met pensioen, de opvolging is geregeld!


mij=Bad Taste / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven