Evelyn Evelyn – Evelyn Evelyn

Evelyn Evelyn - Evelyn EvelynOndanks dat de Jongedame en Storm Junior ondertussen zes en acht zijn, zijn ze nog steeds dol op sprookjes. En dan liefst niet die samenvattingen die in de meeste sprookjesboeken te lezen zijn, maar de uitgebreide versies zoals die ook bestaan. Als we ze daar uit voorlezen, zie je ze zo wegdromen in het verhaal. Ik zou ze wat dat betreft zo het verhaal van Evelyn Evelyn kunnen laten luisteren, als het niet zo’n macabere vertelling was en bovendien in het Engels. Ik weet zeker dat het verhaal dat Amanda Palmer (The Dresden Dolls) en Jason Webley vertellen ze niet koud zou laten. De twee doen verslag van het leven van Eva en Lyn, een Siamese tweeling. De vertelling begint bij de geboorte van de tweeling (waarbij de moeder overlijdt) in 1985 als “St. Elmo’s Fire” is op één staat in de top 40 en loopt chronologisch door tot de ontdekking van de muziek van de tweeling door Palmer en Webley op MySpace. De beschreven gebeurtenissen tussen die twee mijlpalen zijn tragisch en hilarisch. Een kolfje naar de hand van Palmer dus. Die leeft zich samen met Webley nog meer los dan ze solo of met The Dresden Dolls deed. Hun excentrieke burleske potpourri van folk, gipsy en punk in de liedjes in combinatie met het vertelde hoorspel is ronduit geweldig. Al zullen er vast weer klagers zijn die het een ‘dun’ verhaaltje vinden, het is tenminste weer eens totaal wat anders en dat valt te prijzen. Nadat ze hun vertelling afgerond hebben komt er in de bis nog een geweldige cover langs van “Love Will Tear Us Apart”. In het licht van het voorafgaande verhaal natuurlijk een treffende keuze.


mij=Megaforce / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven