V.A. – Phil Spector: The Early Productions

V.A. - Phil Spector: The Early ProductionsIk ga er maar even van uit dat iedereen die ook maar een klein beetje van naoorlogse populaire muziek houdt de Back to Mono-box van wonderkind Phil Spector in de platenkast heeft staan. Basismateriaal waar niemand omheen kan. Ik ga er ook maar vanuit dat we hier maar niet moeten speculeren over de gevangenisstraf die hij nu uitzit. Daar kan ik het uren over hebben met je, maar dit is niet het juiste forum dunkt mij. Helaas is met de Back to Mono-box niet het hele oeuvre van de legendarische producer ontsloten. De Rhino LP Early Productions en de Atlantic verzamelaar Twist & Shout coverden ’s mans vroegste producties keurig maar zijn beide maar kort leverbaar geweest en dus is dit initiatief van Ace Records meer dan welkom. Goed, er is wat overlap met Back to Mono maar de juweeltjes (28 maar liefst) op deze cd laten horen dat de jonge Spector al een uitermate goed oor had voor mooie bluesy pop (“Talk to me”, “Anyone But You”), surf (“Bumbershoot”), rock ‘n’ roll (“Pretty Little Angel Eyes”) en doowop (“The Bells”). Grote hits werden de meeste van deze singles niet en ook de Wall of Sound is nog amper terug te horen maar als je al deze liedjes op rij hoort weet je dat voor echt geweldige popmuziek uit deze vervlogen tijden hier op de goede plek bent. Het wachten is op een mooie post-1970 verzamelaar (Beatles, Ramones, Leonard Cohen, Starsailor).


Mij=Ace

10 reacties

 1. vonx

  @ Ewie – alle exen van Phil zijn gewoon in leven en zijn huidige vrouw Rachelle brengt haar nog door Phil geproduceerde (wanstaltige) album “Out of my Chelle” een deze dagen uit. De al dan niet door Phil gedode Lana Clarkson kende hij nog maar een paar uur voor het tragische moment.
  Evenwel: super Spector – wat Teresa zegt 🙂

 2. vonx

  Ik ben een lezing aan het voorbereiden met dia’s van de exen en fragmenten van Phil’s klassieke singles vermengd met mijn kijk op de sociologische en psychologische aspecten van huiselijk geweld in de huishoudens van de rich and famous. Ik hou je vanzelfsprekend op de hoogte, wordt waarschijnlijk een theatertourtje dit najaar.

 3. Prikkie

  vonx: de muziek en de privébeslommeringen van Spector hebben weinig met elkaar te maken, dus van mij mag ieder dit een prachtige plaat vinden. Maar ik geloof dat de aangevoerde omstandigheden niet echt veel twijfel hebben gelaten over Spector´s schuld. De twijfel daaraan is wat mij betreft dan niet zo heel smaakvol.

 4. vonx

  “Ik ga er ook maar vanuit dat we hier maar niet moeten speculeren over de gevangenisstraf die hij nu uitzit. Daar kan ik het uren over hebben met je, maar dit is niet het juiste forum dunkt mij. ”
  Ook omdat dat behalve smakeloos ook vrij zinloos is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven