Girlyman – Everything's Easy

girlyman-everthings_easy.jpgZo, tijd voor een grote File Under-groepshug. We gaan maar eens geen bandjes meer afzeiken of kritiek spuien ook al is er een reden voor. Het is namelijk mooi weer en er is Girlyman. Deze twee dames en een heer komen uit Atlanta en maken hele lieve muziek. Muziek die ze zelf vinden passen bij Peter, Paul And Mary, maar die ik zelf meer in het rijtje vind passen bij de Indigo Girls of onze zuiderburen van K’s Choice. Wat Girlyman met hun allen gemeen heeft zijn het gebruik van de samenzang in de vocalen. Zingen kunnen Ty, Doris en Nate namelijk prima. De liedjes worden bij toerbeurt of gezamenlijk geschreven, en dat lijkt me ook een pluspunt. Er wordt zelfs een nummer van Beethoven bewerkt (“Up To The Sea”). Everything’s Easy is hun vierde album en bevat vijftien liedjes. Deze kennen vooral een akoestische basis, tenslotte mag in een lieve wereld een gitaar niet grommen. In het boekje worden heel veel mensen bedankt voor met name de bijdrage aan een dure microfoon (The Brauner VMA Microphone) die ze op dit album gebruiken om het allemaal prachtig en mooi te laten klinken. En op de binnenkant van de hoes staat een fijne kleurplaat. Wat wilt u nog meer?


mij=Girlyman Inc. / Import

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven