Kleenex LiLiput – Liverecordings, TV-Clips, & Roadmovie

Kleenex-Liliput_Live-Recordings.jpgIn oktober of november zal er een box verschijnen met vier LP’s waarop het volledige oeuvre van Kleenex / LiLiput verzameld is. (Kleenex was de oorspronkelijke naam, maar een zakdoekenfabrikant was daar niet zo blij mee, dus werd de naam omgedoopt in LiLiput.) Opvallend dat de Zwitserse meiden van deze postpunkact weer in de belangstelling staan. Dat ze in eigen land nog enige naam hebben, zal niet verbazen (de eenmansband Urban Junior eert ze met een cover op het net verschenen Two Headed Demon), maar de complete recordings zijn al in 1991 op CD uitgebracht. Als opwarmertje zal dan deze CD/DVD bedoeld zijn. Twee liveconcerten, eentje uit 1979 – als Kleenex – en een optreden uit 1983 – als LiLiput en een aantal clips van de Zwitserse tv, aangevuld met beelden van tournees vinden we hier. Het aardige is dat de twee concerten geen enkele doublure kennen en er dus 34 (!) verschillende tracks aangeboden worden. Zoals wel vaker, geldt ook voor deze release dat ‘ie vooral aardig is voor fans. Wil je een introductie tot deze iets bravere tegenhanger van The Slits, dan heb je genoeg aan de CD uit 1991, al geeft de muziek die onder de roadmovie gezet is ook al een aardig idee van hun oeuvre. Als je platenspeler je heilig is, wacht je tot de feestdagen voor de luxe boxset.


mij=Kill Rock Stars / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven