Lynx Lynx – This Tribe of Yours

Lynx-Lynx_This-Tribe-Of-Yours.jpgDe nummers op This Tribe of Yours vormen een amalgaam van elementen die op zich niks bijzonders zijn: opgefokte blues, rauwe garagerock, meerstemmige zang, mannelijke en vrouwelijke vocalen, een ranzig orgeltje, hier en daar een psychedelisch randje en vooral bakken met fuzz. Maar samengevoegd horen we ze niet elke dag zo. Natuurlijk liggen de voorbeelden van Lynx Lynx voor het grijpen en het kwartet uit Dortmund voegt er zelf ook een paar toe op hun website: MC5, The Gories, Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en Howlin’ Wolf. Graag voeg ik daar nog de betreurde Lester Butler en zijn The Red Devils aan toe – die mondharmonica! – , maar ook een recentere band als Sons & Daughters. De laatste uiteraard vanwege de mooie combinatie van vrouwen- en mannenstemmen. Maar ook hoe Sons & Daughters teruggrijpen naar country: binnenstebuiten gekeerd en gespeeld met een furie die direct terugverwijst naar de rauwste garagerock. Hetzelfde doet Lynx Lynx, maar op This Tribe of Yours is het de blues waaruit geput wordt. De productie is van Bart eL Monte en die zou je kunnen kennen van zijn werk met The Fuzztones. Inderdaad, een bandje die de leden van Lynx Lynx ongetwijfeld ook na aan het hart ligt.


mij=Nasoni / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven