ME – Hamden

ME - HamdenDe derde cd van Minco Eggersman, Hamden, begint heel plechtig. Het kerkorgel geeft je het idee dat je net op tijd bent om de sobere dienst bij te wonen waarin Eggersman de voorganger is. Zijn stem klinkt namelijk bepaald niet als die van een charismatische voorganger, eerder als die van iemand die vertwijfeld en zoekende is. Maar toch ook een die je aandacht trekt en boeit. “It’s Out Of My Hands” zet wat dat betreft gelijk de toon voor de rest van deze derde prachtige cd van ME. De sfeer die hij neerzet is donker, maar ook bijna sacraal. In tegenstelling tot zijn vorige albums nam Eggersman Hamden grotendeels live op. Dit deed hij in een kleine kerk in de Verenigde Staten (in Hamden om precies te zijn) waar hij zichzelf hervond na een lange periode waarin hij zich ziek, zwak en misselijk voelde. Dat zichzelf hervinden, dat hoor je terug op de plaat. En wordt nog eens versterkt door de subtiele, maar niet mis te missen engelachtige achtergrondzang van zangeres Marieke Borger die zorgt voor de broodnodige sprankjes licht. Zij geeft het donkerklinkende “The Blind Man Leads The Deaf” zo net een wat dragelijk karakter en geeft “Weightless” echt een gewichtloze klank. Bovendien sluit ze geruststellend, solo zingend, de plaat af met “Rest In Pieces”. Je hebt het idee dat het allemaal toch goed gaat komen. Dat is een bemoedigende gedachte die houvast biedt.


mij=Volkoren / Munich

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven