Paul Brady – Hooba Dooba

paul_brady-hooba_dooba.jpgEigenlijk neem ik nooit of nauwelijks vakantiesouvenirs mee. Dit is namelijk niet handig als ik slechts een viertal fietstassen ter beschikking heb en bovendien zit ik niet te wachten op rotzooi. Ik mag wel graag een cd’tje meenemen, maar afgelopen jaar in Ierland kon ik niets vinden wat me kon bekoren. Ik had het gevoel dat het meeste bij ons ook wel te krijgen was en nieuwe namen die om aandacht schreeuwden heb ik niet ontdekt. Een van de Ierse muzikanten waar ik wel een album van zag, maar die ik niet kende, dat was Paul Brady. Maar op de een of andere manier had ik het gevoel dat het niet mijn kop thee was. Dat kan ik nu met de binnengekomen nieuwe release Hooba Dooba van Brady controleren. Deze draai ik voor het eerst als ik in de auto zit. Het valt me meteen op dat ik twee liedjes ken. “You Won’t See Me” is van origine van The Beatles en “Luck Of The Draw” van Bonnie Raitt, maar bij beide is de ‘echte’ versie beter. Als de rest ook covers zijn dan was mijn inschatting een juiste. Bij thuiskomst zie ik echter tot mijn verrassing dat Brady de auteur is van een door mij aan Raitt toegekend liedje en dat de rest (mede) door hem geschreven is. Dat maakt mijn oordeel echter niet echt anders. Typisch Iers is het niet, het zijn degelijke liedjes waar geen valse noot valt, maar het album is zo braaf binnen de lijntjes ingekleurd dat ik in mijn File Under maar eens een van mijn leerkrachten uit mijn basisschooltijd citeer. Mooi hoesje trouwens.


mij=Proper / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven