Wallis Bird – New Boots

wallis_bird-new_boots.jpgWallis Bird: zangeres uit Ierland, iets voor Ewie. Zo zal het ongeveer gegaan zijn in huize Storm. Ik heb namelijk een groot zwak voor Ierland en haar muzikanten. Ik heb echter nog nooit van de 26-jarige mejuffrouw Bird gehoord. In eerste instantie denk ik met een jongere evenknie van Melissa Etheridge te maken te hebben getuige de wat ruigere opener “Can Opener”. New Boots is de opvolger van haar in 2007 verschenen debuutalbum Spoon en bevat elf tracks aangevuld met vijf bonustracks. Waar ik in het begin nog een rockchickie verwacht, gaat de rem er na verloop van tijd op. In bijvoorbeeld de vierde track “Meal Of Convenience” proef ik als het ware de Guinness in een wat moderne pub op Temple Bar. In het aansluitende “Made Of Sugar” is het snoepje net niet te zoet. En als de zoete richting ingeslagen is dan maakt Bird aansluitend een popliedje met een licht rauw randje richting Bonnie Tyler. Het is allemaal best aardig, maar heel geweldig wil het niet vlotten tussen Bird en mij. Er is best potentie, maar ze draait me teveel in diverse richtingen en het ultieme liedje heb ik bij haar niet ontdekt. Bovendien vind ik het allemaal net wat te braaf. New Boots, maar helaas is het bonnetje weg om ze voor nieuwe in te ruilen. Toch zonde, want misschien had iemand anders ze wel leuk gevonden.


mij=Columbia / G2G / Rough Trade

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top