AC/DC – Iron Man 2

 AC/DC - Iron Man 2Niet dat ik onder een steen leef, maar ik moest toch even IMDB erbij halen om te kijken wat voor ’n film Iron Man 2 was. Niet echt mijn kopje thee. Ik zie sowieso al niet veel films, maar dergelijke superheldfilms mijd ik helemaal. Tenzij ze over Lemmy gaan natuurlijk. Die film schijnt nu eindelijk af te zijn. Maar goed, Iron Man 2 dus. Die film was hoogstwaarschijnlijk volledig langs me heen gegaan, net zoals Iron Man 1, als niet Storm mij de soundtrack onder de neus gedrukt had. Of althans, soundtrack, in de film schijnen wat AC/DC nummers gebruikt te worden en daar haakt de platenmaatschappij op in met een soort van best-of, genaamd Iron Man 2. Tja, wat moet ik ervan zeggen. Vijftien nummers, netjes verdeeld over de hele carrière, waarbij van het album Razor’s Edge om de een of andere reden twee nummers voorbijkomen en Stiff Upper Lip bijvoorbeeld niets. . Maar verder weinig commentaar, op het feit na dat het gewoon niet verstandig is om de Scott- en Johnsonnummers door elkaar te zetten. De Johnsonnummers worden er zo flets van. Maar voor de rest, degelijke best-of, die wellicht nog wat jong volk richting AC/DC kan sturen. Maar ook een cd die gezien het thema en de hoes snel in de aanbiedingsbakken zal liggen. Vooral als de film alweer vergeten is. Even wachten met aanschaffen dus…


mij=Sony

7 reacties

  1. Stonehead

    Om onbegrijpelijke redenen is dit ding dus als CD te krijgen voor 10 euro en als CD/DVD voor 20 euro, waarbij de DVD voornamelijk live-opnames bevat. Het luxe uitziende boekje van de CD/DVD-versie zit echter ook gewoon bij de goedkope editie.

  2. Prikkie

    Stonehead: het zou nog wel eens een succes kunnen worden, omdat AC/DC nooit een verzamelaar heeft uitgebracht. Ja, Backtracks, maar dat was een (mooie)verzamelaar voor wie alles al had. Alleen hadden ze ‘m beter als eigen verzamelaar kunnen aanbieden, met de film alleen als ondertitel.

  3. Kun je nagaan waar Whole Lotta rosie staat in mijn AC/DC top 25. Het was me niet eens opgevallen dat die er niet op stond. Wel Back in Black, Shoot to Thrill, Hell ain’t a bad place to be, Let there be rock, Highway to Hell en Rock’n Roll Damnation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven