Anibal Velasquez Y Su Conjunto – Mambo Loco

Anibal Velasquez y Su Conjunto - Mambo LocoAls ik het hoesje getiteld Mambo Loco in mijn handen heb, dan komt er meteen een associatie met “Mambo No. 5.” van de Duitse Lou Bega. En dat is niet zo fijn. Gelukkig staat er op de hoes ook het labellogo van Analog Africa, en dan komen er associaties met de betere wereldmuziek uit -uiteraard- Afrika. Dit sluit dan weer prima aan bij de huidige voetbalaandacht voor dit continent, het zou mooi zijn als er ook iets meer blijft hangen dan dit suffe spelletje. Anibal VelasQuez y Su Conjunto blijkt echter helemaal niet uit Afrika te komen, maar uit Barranquilla, een stad in het Noorden van Columbia. De specialiteit van Velasquez is de accordeon en deze release bevat opnames die gemaakt zijn tussen 1962 en 1978. Velasquez schijnt zeer gewaardeerd te worden in de regio rond Columbia, zoals in landen als Venezuela en Mexico. En dan zitten we al geografisch gezien bijna in de Verenigde Staten, maar qua muziekstijl totaal niet. Daar zijn we eerder in het eerder genoemde Afrika, met liedjes het volgens mij prima swingen is. Op bijvoorbeeld opener “Carruseles” en “Que Paso” zie ik de ballen in gedachten op een schitterende onnavolgbare wijze in het goal vliegen. Jammer, dat voetbal en Columbia bij mij ook vervelende associaties oproepen.


mij=Analog Africa / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven