Breed77 – Insects

Breed77 - InsectsBreed77 opereert vanuit Engeland, maar de leden komen uit Gibraltar, Spanje en Mexico. Met zo´n achtergrond zou je in het metalwereldje wel eens iets bijzonders tevoorschijn kunnen toveren. De basis van Breed77 is metal op het randje van nu-metal, waarbij associaties met System Of A Down of Alice In Chains (“Who Am I”) te binnen schieten. Met “Wake Up” komt Insects vliegend uit de startblokken en dat tempo wordt niet meer losgelaten. Maar waar de meeste bands in dit genre moeite hebben de spanning een album lang vast te houden, lijkt Breed77 daar geen enkele moeite mee te hebben. Ze hebben dan ook het lef hun composities te verfraaien met onverwachte elementen. Luister maar eens naar de Spaanse invloeden in “One More Time”, de fraaie zanglijnen in “The Battle Of Hatin” of de viool(!) in het intro van “In The Temple Of Ram: Rise Of The Bugs”. Normaal gesproken ben ik niet zo gecharmeerd van dit genre. Het is gewoon niet zo mijn ding. Dat Breed77 er dicht tegenaan zit en desondanks moeiteloos mijn aandacht weet vast te houden, zegt iets over de kwaliteit van Insects. Naja, variatie, technische vaardigheden en goede songs zijn in éelk genre een winnende combinatie. Het is jammer dat er op het laatst nog even een dipje zit met de Cranberries-cover “Zombie”. Steviger dan het origineel, maar zonder meerwaarde voor het album. Zoals Herman Finkers zou zeggen: dat hebben zulke jongens toch niet nodig…


mij=earMusic / Edel / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven