Jackson Browne & David Lindley – Love Is Strange

Jackson-Browne-David-Lindly_Love-Is-Strange.jpgDe hoogtijdagen van Jackson Browne liggen inmiddels zo’n veertig jaar achter ons en toch is zijn populariteit nog groot genoeg om de Heineken Music Hall te vullen. Deze pleisterplaats in de Europese tournee die hij afwerkt met kompaan David Lindley is er eentje in een lange, lange rij. Zijn publiek is ongetwijfeld met hem meegegroeid (en mee ouder geworden), want ik kan me nauwelijks voorstellen dat er veel jonge aanwas zal zijn. Ook deze dubbelaar – die kan gelden als opwarmer voor deze tour – zal daar weinig verandering in brengen. Weliswaar is begeleider en multi-instrumentalist (ik geloof dat hij werkelijk alles waar snaren op zit kan bespelen) David Lindley gepromoveerd tot mede-frontman en zijn de optredens een voornamelijk akoestische aangelegenheid, maar verder lijkt er weinig veranderd. Op Love Is Strange is een aardige dwarsdoorsnede van voornamelijk Jackson Browne’s rijke oeuvre te horen, aangevuld met een paar nummers van de hand van David Lindley. Opvallend is het ontbreken van zijn grootste hit, “The Load Out / Stay”, maar ook het spelen van de door Browne geschreven Eagles-hit “Take It Easy”. Love Is Strange is opgenomen in 2006 in Spanje en dus (?) zijn de introducties (Daa-vied Lindley) in het Spaans. Sympathiek gedaan en gezien de wereldwijde release van dit album zullen ook de niet-Spaanse fans trouw genoeg zijn om deze plaat te kopen.


mij=Inside / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top