Calibro 35 – Ritornano Quelli Di Calibro 35

Calibro 35 - Ritornano Quelli Di Calibro 35Als ik wel eens in de binnenstad van Arnhem kom dan ga ik wel eens de plaatselijke stripboekenwinkel binnen. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Niet dat ik er iets koop, want mijn striptijd heb ik wel gehad en echt veel nieuws dat ik interessant vind komt er niet meer uit. Toch is het gros van de klanten volwassen en vooral man. Calibro 35 is ook mannelijk en komt uit Milaan om precies te zijn. De vier Italiaanse muzikanten maken muziek op regie van ene Tommaso Colliva of misschien kun je hem beter zien als de striptekenaar. De instrumentale liedjes zouden namelijk de perfecte soundtrack kunnen zijn van een spannend stripverhaal vol met gangsters en ander duister volk. De meeste liedjes zijn geschreven door gitarist Massimo Martellota, maar er is op dit album Ritonano Quelli Di Calibro 35 ook werk van anderen te vinden. Zo is er het nummer “Milano Odia: La Polizia Non Può Sparare” geschreven door Ennio Morricone. U weet wel, die man van Once Upon A Time In The West en waarschijnlijk zonder twijfel de beroemdste Italiaanse filmcomponist ooit. De mannen van Calibro 35 slagen er prima in om het doel van het maken van spannende muziek te bereiken. Het zou helemaal tof zijn als ze ooit echt eens hun muziek bij een film zouden mogen maken. Nu moeten we de beelden er zelf nog bij bedenken.


mij=Ghost / Sonic

One comment

  1. Stonehead

    Het gaat anders best goed met de Nederlandse stripwereld. Er wordt veel moois vertaald de laatste tijd, ik denk dat je juist nu best iets van je gading zou kunnen vinden.
    Waar ben je zoal fan van?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top