Josh Rouse – El Turista

Josh Rouse - El TuristaAls ik niet beter wist, dan zou ik denken dat Josh Rouse een Spanjaard is die zijn Spaanstalige liedjes afwisselt met Engelstalige nummers. Josh Rouse is echter een Amerikaan, geboren in Nebraska, die dit album zelfs opnam in de bakermat van de country: Nashville. Rouse woont echter bij zijn geliefde in Valencia, en de liefde heeft hem goed te pakken. In zijn rustieke liedjes klinken de mediterrane invloeden door of zoals hij het zelf zegt: ‘this Midwestern guy doing Brazilian songs in Spanish’. El Turista is een relaxte plaat waarbij ik mezelf geregeld onder de “Lemon Tree” waan. Het heeft wel wat van het kunstje dat Paul Simon uithaalde op Graceland en Rhythm Of The Saints, maar dan bij de meer popgeörienteerde nummers. De andere kant krijgt minder ruimte. Ondanks de pracht die op El Turista te vinden is, is er iets mis met dit album. Het lijkt niet in evenwicht. Die afwisseling in de taal doet geforceerd aan en sterke nummers worden afgewisseld met mindere broeders. En dat is jammer, want wie liedjes kan schrijven als “I Will Live On Islands” en “Lemon Tree” zou toch een prachtalbum moeten kunnen maken. En daar helpt zelfs een verdienstelijke uitvoering van de traditional “Cotton Eye Joe”, ooit uitgevoerd door Nina Simone, te weinig aan.


mij=Bedroom Classics / Ada / Rough Trade

12 reacties

 1. Anonymous

  Dat is ook alles wat je er op te zeggen hebt? Als je een naam wilt dan moet je die verplicht maken en niet optioneel, nu was ik hem vergeten en kreeg ik er geen melding over.
  Een beetje Google zoekopdracht had je duidelijkheid gegeven m.b.t. het hoe en wat van de bakermat van de countrymuziek maar nee, jij beperkt je tot het zeuren over wel of geen naam invoeren.
  Normaal gesproken slaan we hier je “stukjes” toch al over maar dit keer besloot ik om onduidelijke reden verder te lezen en zelfs te reageren maar vanaf nu doen we gewoon weer of jij niet probeert de scribent uit te hangen.
  Ook goed.

 2. Anonymous

  Dus jij hebt liever dat iemand onder een gefingeerde naam reageert dan als anoniempje?
  Verder ging het hier niet om een uitspraak als ‘omdat ik godverdomme een mening heb’ maar om een feitelijke onwaarheid. Maar zoals gewoonlijk hier op Fileunder gaat het hier niet om de boodschap maar om de boodschapper.
  Verder een fijne site hoor, daar niet van.

 3. Anonymous

  Misschien is de manier waarop de boodschap overgebracht wordt dan niet echt de juiste.Dat ‘jij draak van een scribent’ had voor de boodschap beter achterwege gelaten kunnen worden. Nu is het meer een persoonlijke aanval, niet gek dat men zich dan op de boodschapper concentreert ipv de boodschap.

 4. Anonymous

  Ah, was dat het. Oké, ik had misschien de scribent persoonlijk kunnen mailen betreffende zijn recensies maar mijn ergernis over zulke onzin waren schijnbaar moeilijk in toom te houden.

 5. Is het nu je persoonlijke levensdoel om mij aan te vallen? Je zegt: ‘Normaal gesproken slaan we hier je “stukjes” toch al over.’Wat een frustratie…
  Om trouwens even over Google te spreken. Even Googlen op “de bakermat van de country” en voila:
  Dag 12: Memphis – Nashville
  Vandaag rijdt u van Memphis naar Nashville, de bakermat van de country & western muziek. Onderweg kunt u het Casey Jones Railroad Village bekijken. (Reisafstand: 370 kilometer)
  http://www.reisspecialist.nl/amerika/het-diepe-zuiden-van-amerika.html
  We zijn uitgepraat lijkt me…

 6. Ludo

  wat een reacties bij zo’n softe artiest. misschien is de bakermat Nowheresville, maar de hoofdstad van hitgevoelige country lijkt me Nashville. (Wikipedia noemt het in de eerste regels al een major music hub!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven